Kattengras

Knabbelen op gras is een natuurlijk gedrag voor alle katten. Als je een buitenkat hebt, is de kans groot dat dit een onderdeel is van de dagelijkse routine van je kat. Maar als je huisdier al zijn tijd binnenshuis doorbrengt (zoals de meeste huiskatten), is onze zaadpad een prima alternatief!

Waarom eten katten gras?
Een theorie is dat in het wild katten gras eten nadat ze hun prooi hebben gegeten. In veel gevallen zorgt het gras ervoor dat de kat moet overgeven. Op dit moment wordt er gedacht dat dit de manier is van de natuur om de kat te helpen om af te komen van de delen van de prooi die onverteerbaar zijn.

Zelfs als je binnenkat nooit een muis of vogel heeft gevangen, zal ze instinctief aangetrokken worden tot kattengras. Waarom? Het is een gedragsinstinct. Gras biedt ook een vorm van vezels die katten helpt om van haarballen af te komen door ze bijvoorbeeld uit te spugen.

Een andere theorie is dat katten gras eten voor sommige sporenmineralen en de vitamines A en D. Gras bevat ook chlorofyl, dat vóór de ontdekking van antibiotica een remedie was voor pijn, infectie, zweren, huidziekten en bloedarmoede. Gras bevat ook foliumzuur, dat helpt bij de productie van hemoglobine, het eiwit dat het transport van zuurstof en koolstofdioxide in het bloed van veel dieren verzorgt.

Wat is kattengras?
Niet te verwarren met kattenkruid, dat lid is van de mint familie. Kattengras wordt meestal gekweekt uit rogge, gerst, haver of tarwezaden.

Is kattengras veilig?
Kattengras is een veilig alternatief voor buitengras, dat kan worden behandeld met onkruidverdelgers of andere pesticiden, en voor bepaalde kamerplanten, die giftig kunnen zijn. Het biedt uw kat de mogelijkheid om zich op een natuurlijke manier te gedragen. Voor buitenkatten biedt een binnentuin een gezond alternatief voor knabbelen op het mogelijk met pesticiden bestrooide gazon van de buren. Voor binnenkatten biedt het een heerlijke smaak van het buitenleven.

Zaadpad My Amazing Cat
De zaadpad van My Amazing Cat bestaat uit papier met kattengras zaden hierin verwerkt. (lolium perenne).

Plaats de zaadpad in een geschikte pot, strooi ongeveer 5-7 mm potgrond over de zaadpad heen en zet deze vervolgens op een schaduwrijke locatie. Voorzie de zaadpad regelmatig van voldoende water.

Snoeien is niet nodig, je kat zorgt zelf regelmatig voor het verkorten van het kattengras!

Nu Bestellen